Concordia - Inkijkje in leven profwielrenner - Coureur

Vanaf 8 mei draait Concordia in Enschede een fantastische speelfilm over het harde leven in de nietsontziende profwielerwereld. De film is gemaakt door een voormalig wielrenner en heet Coureur. De trailer is hier te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=r6IvhvhE1ZE

 Voor TC Twente leden is de kortingscode COUREUR aangemaakt, die alleen online te gebruiken is en recht geeft op 2 euro korting. Die korting wordt in het winkelmandje verrekend.

De jonge wielerbelofte Felix staat op het punt om aangenomen te orden bij een semiprofessioneel team in Italië. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden, die absoluut wil dat zijn zoon het verder schopt dan hij. Ook al kost dat hem zijn lichaam. Felix' kwetsbare gezondheid blijkt echter niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie.

De film levert een kritische blik op van het wielrenwereldje eind jaren '90 begin 2000, toen de sport bol stond hulpmiddelen als EPO. Als een soort proefkonijn krijgt Felix middelen toegediend om zijn prestaties te verhogen. Met dat gegeven, verfilmd met een indringende cameravoering maakt Mercken het slopende leven van wielrenners voelbaar.