Weer derde geworden bij de Ostseeman!

Na een eerdere derde en tweede plek kwam ik natuurlijk naar Glücksburg om het rijtje drie, twee, één af te maken maar het zat er niet in. Bij het zwemmen in een groepje aan de leiding gezwommen in de golvende Oostzee vol kwallen maar toen ik op de fiets zat en na ongeveer twee kilometer rijden eens een flink stuk vooruit kon kijken was er van de concurrentie al niks meer te zien. Till Schramm, Dave Rost en Malte Bruns waren hem al compleet gepeerd en ik besloot maar om gelijk eigen tempo te gaan rijden. Gelukkig kon ik wel weer wat terug komen en stapte ik uiteindelijk als tweede van de fiets met ongeveer een lichtjaar achterstand op Till Schramm. Gezien zijn normaal sterke marathons ben ik toen maar voor plek twee gaan lopen en dat ging 39km dikke prima. Ik kreeg wat splits naar achteren en die zagen er rooskleurig uit maar dat kwam vooral omdat de support een ene Markus Unsleber over het hoofd had gezien omdat die op een heel ruime achterstand van de fiets was gestapt nadat hij het asfalt van nabij had gezien na er een ree in zijn achterwiel was gesprongen! Het weerhield hem er niet van een top marathon te lopen en bij 39 km kwam die langs of ik stilstond.
Het was weer een groot plezier in Glücksburg te racen. Ik behoor daar ondertussen een beetje tot het interieur geloof ik en er waren vele bekende en onbekende fans die me overal langs het parcours aangemoedigd hebben. Zelfs het reewild heeft geprobeerd zijn steentje bij te dragen! Als het met zoveel support niet lukt, zat er niet meer in. Super tevreden dus.

Thijs Koelen