Wauw! wat was dat gaaf! Het NK OD in Amsterdam

Op een iets veranderd parcours ten opzichte van vorig jaar startte ik samen met Sam, Birgit en Saskia voor TC Twente. Met gezonde wedstrijdspanning, maar ook enigszins twijfel aan mijn voorbereiding ging ik om 14.00 uur van start.

Al vrij snel (nog voor de eerste boei) had ik een goed paar voeten gevonden om lekker achter te zwemmen. Wat voor mij nieuw was, was de landgang na 1 ronde. Dit betekende blijkbaar dat je bijna blind het water uit moest klimmen, daarna een klein stukje moest rennen om vervolgens met een geweldige buiklanding weer te water te gaan. Hierdoor kwamen we een keer extra langs het enthousiast aanmoedigende publiek, wat ik persoonlijk heel leuk vond. Desondanks had ik geen idee waar in het veld ik mij bevond. Ik was erg positief verrast was toen ik de speaker (Wim) hoorde zeggen dat ik in 5e of 6e positie lag.

Na de wissel kwam ik in een fietsgroepje samen met Jony (Hellas), Marije (Groningen) en Joyce (TVA), terwijl alleen Sarissa (FM) zich voor ons bevond. Al snel zag ik dat Sam en Birgit goed in de wedstrijd zaten en zich beide in het peloton bevonden. Saskia verloor helaas een aantal plaatsen tijdens het fietsonderdeel. Omdat de achterstand op Sarissa alleen maar groter werd, leek het Jony een goed idee om na ongeveer 2 ronden samen weg te rijden. Uiteraard heb ik geen seconde getwijfeld, aangezien ik wist dat ik waarschijnlijk de minste loopster in dit groepje was. Als ik voorin wilde eindigen was dit mijn kans! Door er een soort koppeltijdrit van te maken werd het fietsonderdeel wel heeeel zwaar. Gelukkig werd de voorsprong per ronde groter en als derde overal (1e neo) begon ik aan het lopen.

Op een heel zwaar loopparcours met veel hoogtemeters en grind, welke beide niet mijn ding zijn, moesten vier ronden worden afgelegd. Lang lukte het om mijn positie vast te houden, helaas werd ik na ongeveer 7km alsnog ingehaald door Marije die verschrikkelijk hard langs kwam rennen.

Ver boven verwachting lukte het wel om 2e bij de neo’s te worden en 4e overall! Door de superknappe prestatie van Sam, met ongelofelijk snelle looptijd van 41.11, en dankzij Birgit en Saskia zijn we ook nog met het team vierde geworden. Dit brengt ons in de tussenstand op een 3e plaats met een gelijk puntenaantal als de nummer 2.

Iedereen bedankt voor deze mooie wedstrijd en op naar de volgende!