Heren TC Twente 4e bij opening Eredivisie

Arnhem

De heren van TC Twente, uitkomend in de eredivisie, kennen een zeer sterke opening van het nieuwe triathlon seizoen. In een teamtijdrit over 475m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen, miste het team op een haar na het podium: het werd 4e.

Bij het zwemmen werd de groene brigade op sleeptouw genomen door Yannic Stollenwerk. In gesloten formatie werd de 475m zwemmen afgewerkt in een tijd ruim onder de zes minuten. Weliswaar 'slechts' de 6e zwemtijd van de dag, maar iedereen kon op reserve meekomen, waardoor het hele team als een razende door de eerste wissel vloog, met als gevolg de snelste wisseltijd van de dag van alle uitkomende teams.

Bij het fietsen kon iedereen goed mee draaien, waardoor het tempo geen moment stil viel. Er werden geen risico's genomen en de gelederen werden werderom goed gesloten gehouden. Met de 5e fietstijd wist het team zich sterk voorin het veld te handhaven, mede dankzij het krachtige fietsoptreden van Remko Siers, die zich op harikiri-achtige wijze opofferde om het team een uitstekende uitgangsposistie voor het lopen te bezorgen: wetende dat het team met top-talent Stijn Jansen, de twee Duitse troeven Yannic Stollenwerk en Felix Reifenbergen routinier Jan-Roelf Heerssema een verduiveld snel loopteam op de been had weten te brengen.

En dat de (meeste) heren uit Twente hun goede loopbenen hadden ondergeschroefd bleek al snel: Hellas-Utrecht (concurrent in de strijd om het ticket naar het EK voor clubs) en Cerberus – Nijmegen die op respectievelijk 1m15 en 2m30 voorsprong waren gestart werden tijdens het looponderdeel gedubbeld. Met de tweede looptijd van de dag wist TC Twente naar een schitterende 4e plaats te snellen en zo haar hoogste positie ooit bij de eredivisie te evenaren.

Vermeldenswaardig is dat dit optreden gecombineerd met een prachtige 2e plaats van de TCT Eredivisie dames voldoende is om plaatsing voor het EK voor clubteams in Banyoles af te dwingen.