Jeugd

Triathlon Club Twente is door de NTB officieel aangewezen als opleidingsvereniging. Dat betekent dat talentvolle triatleten en duatleten in de dop in de gaten worden gehouden door de NTB en via onze deskundige trainers goed worden opgeleid. Triathlon Club Twente organiseert speciale jeugdtrainingen en is bezig met de NTB om een speciaal trainingsprogramma voor de (regionale) talenten op te zetten.

Welke trainingen Triathlon Club Twente aanbiedt voor jeugdleden is te vinden onder ‘Trainingen – Rooster’. Onze jeugdleden zijn in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Alle jeugdleden kunnen in principe aan de zwemtrainingen meedoen, mits ze een zwemdiploma A in hun bezit hebben. Bij redelijk tot goed weer gaan de loop- en fiets trainingen van de jeugd gewoon door. Bij de fietstrainingen is een helm verplicht.

Het is onderdeel van het beleidsplan van Triathlon Club Twente om een platform aan te bieden waar vanaf de jeugd een doorgroei gemaakt kan worden tot het hoogste nationale niveau. Dit doet de club door specifiek trainingen aan te bieden door daarvoor opgeleide jeugdtrainers en een gediplomeerde regiotrainer. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot individuele begeleiding en kunnen junioren ervaring opdoen in de teamcompetities voor zowel Run Bike Run als triathlon. Tot slot is het mogelijk voor haar jeugdige leden om fietsen en helmen te huren bij de club.

Hier vind je meer informatie over triathlon vanuit de Nederlandse Triathlon Bond: https://www.triathlonbond.nl/meedoen/jeugdtriathlon/