Hulsbeek Run Bike Run

Sinds 2018 organiseert Triathlon Club Twente de Hulsbeek Run Bike Run in Oldenzaal.

Op de wielerbaan en de prachtige omgeving van recreatiepark Het Hulsbeek zal dit jaar op zondag 31 maart 2019 voor de tweede keer een run-bike-run wedstrijd worden georganiseerd door de Triathlon Club Twente.

Net zoals het afgelopen jaar zal deze weer bestaan uit een individuele afstand van 2,4 km lopen – 9,2 km fietsen – 1 km lopen. De afstand wordt door drie atleten binnen het team afgelegd in estafettevorm en het team met de snelste totaaltijd is de winnaar. Stayeren is daarbij toegestaan.

 

Onderdeel van RBR Series 2019

Deze wedstrijd maakt onderdeel uit van de RBR Series 2019. Na de wedstrijd op 17 maart in Hilversum is dit de tweede wedstrijd in een serie van zeven wedstrijden. De kalender voor 2019 ziet er als volgt uit:

  •  Zo 17 maart Hilversum Sprint stayervrij

  • Zo 31 maart Oldenzaal Relay stayer

  • Za 6 april Geel Sprint stayer

  • Zo 12 mei Hoogerheide NK Sprint stayer

  • Zo 26 mei Groningen Sprint Individuele Achtervolging, stayervrij

  • Zo 29 september Tilburg Triple Duathlon, stayer

  • Zo 13 oktober Spijkenisse NK Standaard Afstand, stayervrij

Van deze zeven wedstrijden zullen beste zes meetellen voor het algemeen klassement. Net als in 2018 staat in 2019 de competitie open voor atleten met een wedstrijdlicentie van de KNWU en AU.

Inschrijving voor de RBR Series is ondertussen geopend.
Team inschrijving: Als je dit jaar deel wilt nemen aan deze competitie kun je je team inschrijven via: https://mailchi.mp/80030dbe7c9f/inschrijving-en-info-rbr-series-762113?fbclid=IwAR2-gxPjT3lsrkBdf0Sdt_9JJIwA_RkN9SVpic8zgXYb2QqnmzSOlAW5ZJ0

 

Nieuw dit jaar: Individuele deelname

De Hulsbeek Run Bike Run wordt dit jaar ook open gesteld voor indivuele deelnemers. Er zijn 45 startplaatsen beschikbaar en stayeren is toegestaan. Afstand 3-12-2 km. Fietsen (5 ronden) op de wielerbaan met de Snoeijinkheuvel als scherprechter. Het loopparcours (ronde 1 km) voert over het Hulsbeek en kent per ronde een strandpassage.

Tijdregistratie wordt met chips verzorgd door de Oldenzaalse Wielerclub. Alle loop- en fietsronden worden geregistreerd en kunnen na afloop worden geraadpleegd. De wisselzone wordt ingericht vanuit ITU-gedachte, waarbij de wisselzone in het loopparcours is geïntegreerd en over blauw tapijt.

Individuele inschrijving: Binnenkort komt hier de link naar de individuele inschrijving te staan.

 

Informatie

Meer informatie en de foto’s en filmpjes van de 2018 editie kun je vinden op: https://www.facebook.com/runbikerunhulsbeek of http://www.rbrseries.nl/

Hieronder de foto’s van de eerste editie in 2018 met dank aan Jan Kuijer!